Κοινωνία Κορωνοϊός

Self-test: Τι αλλάζει από σήμερα 1η Ιουλίου για τους εργαζόμενους – Ποιοι πρέπει να το προμηθεύονται

Χωρίς self-test προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους από τη Δευτέρα οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, όπως είχε επιβεβαιώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο, τα φαρμακεία θα διαθέτουν self test σε εβδομαδιαία βάση και δωρεάν για τους πολίτες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Self test: Αρχίζει ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Από σήμερα 1η Ιουλίου, αρχίζει εκ νέου η διάθεση των δωρεάν self test στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς και οι νέοι 18-30 ετών θα μπορούν να προμηθεύονται εφάπαξ τα 4 δωρεάν self test (ένα για κάθε εβδομάδα) που τους αναλογούν για τον μήνα Ιούλιο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ το Σύστημα Διάθεσης Self-Test θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 1/7/2021 και ώρα 8:00 έως και το Σάββατο 10/7/2021 και ώρα 17:00, με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του από το Σάββατο 3/7/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5/7/2021 και ώρα 8:00.

Πάντως για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test, οι δικαιούχοι καλούνται να τα παραλαμβάνουν κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER