Περιφέρειες - Δήμοι

«Σφίγγει ο κλοιός» των οικονομικών ελέγχων στους Ο.Τ.Α.

Προωθείται άμεσα η επικαιροποίηση των διατάξεων του ν. 3852/2010, που αφορούν τον Ελεγκτή Νομιμότητας και την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α.

Με την εν λόγω εξέλιξη, αποσυνδέεται η εποπτεία των Ο.Τ.Α. από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και ο ασκούμενος έλεγχος νομιμότητας αναβαθμίζεται, τόσο όσο προς την τεχνογνωσία και την επαγγελματική κατάρτιση, όσο και ως προς την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της εποπτεύουσας Αρχής. Ενισχύεται ο μηχανισμός δημοσιονομικής εποπτείας και διασφάλισης της οικονομικής βιωσιμότητας των Ο.Τ.Α.

Σχεδιάζεται επίσης η ενίσχυση του υφιστάμενου μηχανισμού, που προβλέπεται για τη δημοσιονομική εποπτεία των Ο.Τ.Α., στην κατεύθυνση της παρακολούθησης των οικονομικών μεγεθών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με τον υφιστάμενο έλεγχο των Προϋπολογισμών τους, αλλά και της αναβάθμισης του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών, «προκειμένου να διατυπώνει προτάσεις για τη χάραξη πολιτικών και τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν συνολικά την οικονομική βιωσιμότητα των Ο.Τ.Α.», όπως με σαφήνεια αναφέρεται και στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016….

Διαβάστε περισσότερα στη στήλη «Δημοτικές διαπλοκές» που κυκλοφορούν στην εφημερίδα Παρασκήνιο 28/11

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa