Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: «Παλλαϊκό» μέτωπο με τη… Χρυσή Αυγή συγκρότησε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΣΟΚ

Του Βαγγέλη Γιακουμή

«Παλλαϊκό μέτωπο» με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει, ως φαίνεται, να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Και αυτό – λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ – έγινε γιατί εκεί οδηγήθηκε από τη πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Μετά τη δήλωση του κ. Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται, υποστηρίζουν στο ΠΑΣΟΚ : Μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους αναφέρουν ωστόσο.

Η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής έχει ως αποτέλεσμα αναφέρουν τα ίδια τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ότι η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας.

Και γι’ αυτό το λόγο εξαπολύουν επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου. Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την πρόταση για δημοψήφισμα – που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών – ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου.

Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν κρύφτηκε από τις συζητήσεις της Βουλής και της Ολομέλειας. Ας έρθει λοιπόν και η συζήτηση για το δημοψήφισμα, να τελειώνουμε και με αυτό!

Δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό του Alpha, αναφορικά με τις προτάσεις για δημοψήφισμα:

«Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή, δηλαδή ταυτόσημες», συμπληρώνοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν εκτιμούν ότι οι προτάσεις είναι ταυτόσημες. «Δεν είναι μόνο δική μας εκτίμηση, το λένε τα ίδια τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τσουβαλιάσει» τόνισε ο κ. Καρύδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν κρύφτηκε από τις συζητήσεις της Βουλής και της ολομέλειας, «αρκεί να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο και να μη χρησιμοποιεί κάποιος τις συζητήσεις στην ολομέλεια για να ξεπεράσει τα δικά του αδιέξοδα». «Εάν το θέμα έρθει στον κατάλληλο χρόνο και στην ολομέλεια της Βουλής, εμείς θα τοποθετηθούμε με παρρησία γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε» τόνισε.

«Ας έρθει λοιπόν και η συζήτηση για το δημοψήφισμα να τελειώνουμε και με αυτό για να μην μας ταλαιπωρούν το υπόλοιπο καλοκαίρι» είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, μιλώντας εχθές στη Βουλή αφήνοντας αιχμές για την στάση και την ανυπαρξία στρατηγικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Από τη μία μεριά, ξορκίζουν την παλιά κρατική ΔΕΗ και από την άλλη, τον ανταγωνισμό και τέλος, μας λένε ότι πρέπει να εμπλέξουμε τις τοπικές κοινωνίες, τις συλλογικότητες, και να πάμε σε μία άλλη αναπτυξιακή πολιτική. Αυτά θέλουν μία σαφέστατη οριοθέτηση, την οποία αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την έχει και δεν μπορεί να την έχει, διότι είναι κόμμα που μεγάλωσε ξαφνικά, θέλει επεξεργασίες και επιχειρεί αυτή του την αδυναμία να την κρύψει μέσα από μία πολωτική διαδικασία γύρω από το δημοψήφισμα».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa