Κοινωνία

Σφράγισαν το βιβλίο νεογνών του νοσοκομείου Λαμίας οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαιευτήριο

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα που κάνει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της  ΕΛ.ΑΣ. στα αρχεία του Νοσοκομείου Λαμίας και του Ληξιαρχείου του Δήμου Λαμιέων και δείχνουν ότι πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας βρεφών.

Το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί επέστρεψαν στη Λαμία και κατάσχεσαν το βιβλίο νεογνών της Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο “σφραγίστηκε” και δόθηκε εντολή να ανοίξει καινούργιο βιβλίο καταγραφής των γεννήσεων.

Στο “μικροσκόπιο” είναι και τα αρχεία του γραφείου κίνησης των ασθενών, καθώς και τα αρχεία του ληξιαρχείου στο δημοτολόγιο του Δήμου Λαμιέων.

Η έρευνα του LamiaReport αποκάλυψε ότι την 6ετια 2007 – 2012 στη Λαμία έγιναν 274 γεννήσεις από Βουλγάρες μητέρες, εκ των οποίων οι 107 κατέληξαν σε “νόμιμες” υιοθεσίες.

Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπως της μικρής Μαρίας, που ενώ δόθηκαν για υιοθεσία, στα αρχεία του δήμου εκκρεμούν, αφού επάνω στη ληξιαρχική πράξη ο υπάλληλος σημειώνει ότι εκκρεμεί δικαστική απόφαση.

έρευνα Λαμία

Τα παραπάνω στοιχεία τα επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Λαμιέων Σωτήρης Κουτσοβέλης. 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa