Κοινωνία

Σήμερα η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για τον Δημήτρη Κοντομηνά

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά καλείται σήμερα να λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο, για την πολύκροτη υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη διαφωνία που υπήρξε χθες μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης έκρινε ότι ο κ. Κοντομηνάς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ

Οι περιοριστικοί όροι που πρότεινε ο κ. Ανδρεάδης ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αντίθετα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία πρότεινε να προφυλακιστεί.

Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, στο οποίο προσπάθησε να αντικρούσει τις σε βάρος του κατηγορίες.

Ελεύθερος με όρους ο Χαρ. Γιαγκούδης

Για την υπόθεση απολογήθηκε επίσης χθες το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος πρώην υπάλληλος ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κ. Γιαγκούδης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο. Τόνισε δε πως τα δάνεια, για τα οποία εισηγήθηκε ήταν ενήμερα ως το 2012.

Πηγή φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa