Κόσμος

Σήμερα η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους που δολοφόνησε τη σύντροφό του

Όσκαρ Πιστόριους

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος δολοφόνησε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013.

Να σημειωθεί πως οι Eισαγγελικές Αρχές της Νοτίου Αφρικής ζήτησαν να περάσει 10 χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Από την πλευρά του ο συνήγορός του Μπάρι Ρουξ, , ζήτησε να μην πάει φυλακή ο πελάτης του με το αιτιολογικό ότι όταν πυροβόλησε την Στένκαμπ, θεωρούσε ότι ένας διαρρήκτης απειλούσε τη ζωή τους, αναφέροντας ότι ο κατηγορούμενος είναι αρκετά νέος 27 ετών και ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Σε συνέντευξή της στη Daily Mail, η 49χρονη αδελφή της Ρίβα, Σιμόν Κάουμπερν, ζήτησε να φυλακιστεί για 20 χρόνια ο Πιστόριους, ενώ εξέφρασε την ανησυχία της ότι η δικαστής της Νοτίου Αφρικής θα μπορούσε να επηρεαστεί από την ακριβοπληρωμένη νομική ομάδα του αθλητή, καθώς πρόσφατα,οι συνήγοροι υπεράσπισης του «blade runner» υποστήριξαν ότι επειδή ο πελάτης τους φέρει δύο τεχνητά μέλη, δεν θα μπορούσε να παραμένει φυλακισμένος σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα και αντί για την φυλακή πρότειναν τον κατ’ οίκον περιορισμό και την προσφορά κοινωνικής εργασίας.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa