Πολιτική

Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη εν όψει των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

«Ολισθαίνει σε ιδεολογικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ»

Με επιστολή τους προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αμφισβητούν τις βασικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για τη σταδιακή διολίσθηση σε ιδεολογικό επίπεδο, για  προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας, και  για εφαρμογή χαλαρών πολιτικών διαδικασιών.

Επιπλέον, τονίζουν ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του Κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία του Κινήματος, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση που προέρχεται από την τρόικα και είναι η απόλυτη εφαρμογή, του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, στην Ελλάδα.

Ακόμη τα εν λόγω μέλη της ΚΠΕ επισημαίνουν ότι η ηγεσία δεν αφυπνίστηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ  σε μια συγκυβέρνηση, εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική. Σημείωσαν ότι η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλαίσιο, σε αντίθεση με ό,τι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ, που στοχεύουν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν, στη σημερινή συνεδρίαση:

  • Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ.
  • Η αλλαγή πλεύσης του Κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  • Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων» της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.

Την επιστολή υπογράφουν οι: Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας,  Πούλιος Κώστας,  Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης.

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Πηγή: fosphotos.com/Παναγιώτης Τζάμαρος

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa