Κόσμος

Σήμερα θα ανακοινωθεί το πακέτο τεχνικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τις ΗΠΑ

Πακέτο τεχνικής βοήθειας  για την Ουκρανία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από το Κίεβο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζον Μπάιντεν, και οποίος θα αναφερθεί και στην ανάγκη εθνικής ενότητας.

Ο Μπάιντεν, ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Κίεβο μετά τον υπουργό Εξωτερικών  Τζον Κέρι, θα συναντηθεί με τον μεταβατικό Ουκρανό πρόεδρο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει και ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκεκριμένες υποσχέσεις δημόσια.

Εν τω μεταξύ, Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης και την σταθεροποίηση της κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτήρια που έχουν καταλάβει.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa