Περιβάλλον

Σε εφαρμογή η συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον

Από σήμερα η συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον τίθεται σε ισχύ με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος και τη σταδιακή μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας του πλανήτη ως και 2 βαθμούς χαμηλότερα μέσω της καταπολέμησης της αλλαγής του κλίματος.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία του Παρισιού αφορά σε 200 χώρες, ενώ ένας ακόμα στόχος είναι και η ανεξαρτητοποίηση του ανθρώπινου πληθυσμού από τα καύσιμα φυσικών πηγών. Οι εκπομπές των αερίων είναι ιδιαίτερα υψηλές και πρέπει να μειωθούν κατά 12- 14 δις τόνους μέσα στα επόμενα 14 χρόνια αν θέλουν να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 2 βαθμούς.

Αν από την άλλη δεν επιτευχθούν οι ορισμένοι στόχοι, η UNEP προειδοποιεί για ανθρώπινη τραγωδία. Η επιστήμη δείχνει ότι χρειάζεται να κινηθούμε πολύ πιό γρήγορα. Ο αυξανόμενος αριθμός των προσφύγων λόγω κλίματος που υποφέρουν από πείνα, φτώχια, αρρώστια και πολέμους θα αποτελεί συνεχή υπενθύμιση της αποτυχίας μας να δώσουμε λύσει, δηλώνει ο Έρικ Σόλχαϊμ, επικεφαλής της UNEP, τονίζοντας πως οι ίδιες οι κυβερνήσεις πρέπει να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους.

Από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι και σήμερα, η θερμοκρασία έχει ανέβει κατά 1 βαθμό Κελσίου με τις χώρες τώρα να πρέπει να μειώσουν κατά 15 με 17 δις τόνους παραπάνω μέσα στα επόμενα 14 χρόνια αν και μερικοί ερευνητές κρίνουν τη συγκεκριμένη απόφαση ανέφικτη με Κίνα και ΗΠΑ να παράγουν τους περισσότερους ρύπους ως τώρα.

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί η διάσκεψη του Μαρόκου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa