Κόσμος

Σκιτσογράφος Charlie Hebdo: «Αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους»

Αηδιασμένος για εκείνους που «ξαφνικά, υποστηρίζουν ότι είναι φίλοι» δήλωσε ο Ολλανδός σκιτσογράφος της εφημερίδας Charlie Hebdo, Βίλεμ, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον των γραφείων του σατιρικού εντύπου.

Ειδικότερα, ο κ. Βίλεμ -του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Μπέρναρντ Χόλμπορμ-, σχολιάζοντας ειρωνικά την στήριξη διεθνών προσωπικοτήτων, είπε σε ολλανδική εφημερίδα πως «αποκτήσαμε πολλούς καινούργιους φίλους, όπως τον Πάπα, τη βασίλισσα Ελισάβετ ή (τον πρόεδρο της Ρωσίας) Πούτιν: αυτό με κάνει να γελάω πολύ. Η Μαρί Λεπέν είναι ενθουσιασμένη καθώς οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν λίγο πολύ παντού».

Ερωτηθείς σχετικά με τη υποστήριξη που εξέφρασε ο αρχηγός της ακροδεξιάς στην Ολλανδία, ο Βίλεμ απάντησε: «θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που, ξαφνικά, δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας». Όσον αφορά στην παγκόσμια συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί μετά την επίθεση εναντίον της εφημερίδας, ο 73χρονος σκιτσογράφος, το είπε ειρωνευόμενος: «δεν έχουν ποτέ δει τη Charlie Hebdo».

«Πριν από μερικά χρόνια χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Πακιστάν για να διαδηλώσουν εναντίον της Charlie Hebdo. Δεν γνώριζαν τι ακριβώς ήταν», ανέφερε. «Τώρα είναι το αντίθετο, όμως αν ο κόσμος διαδηλώνει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου, είναι φυσικά ένα καλό πράγμα».

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa