Κόσμος

Σκληρές πιέσεις του ΔΝΤ για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Σχετικά με την απόφαση να αποχωρήσει προσωρινά το ΔΝΤ από το νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσιεύματα του ο γερμανικός τύπος.

Σε άρθρο της η Frankfurter Allgemeine αναφέρει πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει προς το παρόν στο νέο πακέτο βοήθειας, με σκοπό να πιέσει τους δανειστές για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, το Ταμείο δεν θα συμμετέχει στη προκαταρκτική διαδικασία συμφωνίας ενώ στη δεύτερη φάση θα συμμετάσχει μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δεύτερον αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφωνήσουν σε μια γενναία απομείωση του δημοσίου χρέους.

Από την δική της πλευρά η Die Zeit σημειώνει πως η κυβέρνηση της Γερμανίας απορρίπτει ένα κλασσικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως δεν είναι αντίθετη με την παράταση ωρίμανσης του και με μία μείωση των επιτοκίων. Παράλληλα το Βερολίνο βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, γιατί θεωρεί κρίσιμη τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt αναφέρει πως η απόφαση για κούρεμα του χρέους, είναι σχεδόν βέβαια πως θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες ίσως και μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa