Πολιτική

Σκληρό ροκ στη Βουλή – Φαρμακερές ατάκες αντάλλαξαν Αλέξης – Κυριάκος

Σε ήπιους τόνους κινήθηκαν Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωτολογία τους στην προ ημερησίας συζήτηση για το Ασφαλιστικό ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν στη συνέχεια.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δευτερολογία τους κινήθηκαν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ανεβάζοντας τους τόνους και εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις με φαρμακερές ατάκες.

Το σκληρό ροκ στο Κοινοβούλιο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους δύο ηγέτες να ανταλλάσουν «σκληρές» εκφράσεις.

Τσίπρας: Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κύριε Μητσοτάκη

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω. Επιτέλους θα υπάρχουν σαφείς διαφορές. Ήσασταν ακραία νεοφιλελεύθερος» τόνισε αναφερόμενος σε εμφανώς ειρωνικό τόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη  ο Αλέξης Τσίπρας  στη δευτερολογία του.

«Οι απόψεις σας είναι ταυτισμένες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Βρισκόμαστε ακόμα υπό επιτήρηση του κουαρτέτου, του οποίου τα μέλη διαφωνούν μεταξύ τους και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ταυτίζεται με τις απόψεις του ΔΝΤ» υποστήριξε από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θέλησε να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το διορισμό μετακλητών: «Πάει πολύ να μας κάνετε μαθήματα ηθικής. Την περίοδο της συγκυβέρνησης μιλάτε για μετακλητούς υπαλλήλους, ξέρετε ότι αναφέρεστε σε προσωρινούς υπαλλήλους, τι θέλετε σε σχέση με αυτό; Ποιους επιλέγει ο καθένας; Δεν σας συμφέρει. Τον Ιανουάριο ήταν 1197 σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640. Όταν ήσασταν υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχατε 51 ζωή να “χουν, ο κ. Βερναρδάκης έχει 2»

«Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κύριε Μητσοτάκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του.

Μητσοτάκης: Εσείς είσαστε με τους δανειστές! Εσείς υπογράψατε τρίτο μνημόνιο

«Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο και εσείς μας το φορέσατε. Για να το πω και στα αγγλικά… It’s the IMF, Euclid!», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επικουρική ασφάλιση χρηματοδοτείται από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν λέει τίποτα άλλο ότι οι επικουρικές πρέπει να καλύπτονται από εργοδότες και εργαζόμενους, ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές θα πάρουν συντάξεις. Μήπως εσείς δεν περικόψατε συντάξεις; Μήπως ο κ. Φλαμπουράρης δεν είπε για περικοπές στις επικουρικές; Θα μας πείτε τι είναι η ρήτρα βιωσιμότητας; Ναι επιμένουμε στις επικουρικές συντάξεις: Είναι δίκαιο μέτρο», είπε στη διάρκεια της δευτερολογίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω διακρίνει στις τελευταίες τοποθετήσεις σας ότι με κατηγορήσατε ότι εμπλέκομαι στα Βόρεια Προάστια, εννοώντας ότι έχω μία ταξική προτίμηση στα ανώτερα εισοδηματικά στρώματα. Είμαι εκλεγμένος στη Β’ Αθήνας. Η Β’ Αθήνας δεν είναι μόνο το Κολωνάκι, είναι και το Περιστέρι. Εξελέγην πρόεδρος της ΝΔ, σε μία ανοιχτή διαδικασία. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι στον από τον κ. Αλαβάνο στα 33 σας και εκλεχθήκατε πρόεδρος από συνέδριο με τη συμμετοχή 800 ατόμων», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στο μεταξύ μας είπατε ότι δεν θέλετε συμμετοχή του ΔΝΤ για να αλλάξετε εκ νέου τη στάση σας, και να παραδεχτείτε ότι το ΔΝΤ παραμένει ξανά στο πρόγραμμα. Μας λέτε για τα φορολογικά έσοδα. Αλλά δεν λέτε τίποτα για τα ληξιπρόθεσμα έσοδα», συνέχισε.

«Τι πραγματικά γνωρίζετε από αυτά που μας είπε ο κ. Βαρουφάκης ή από αυτά που διαρρέουν πρώην υπουργοί σας; Δεν είναι επί της παρούσης, αλλά θα έρθει η ώρα τους. Μου είπατε ότι πρέπει να διαλέξω εάν θα πρέπει να είμαι με τα τρακτέρ ή με το ΔΝΤ. Ούτε με τα τρακτέρ είμαι, ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ, όταν τάζατε στους αγρότες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενδιαφέρουσα η προσπάθειά σας να μας ταυτίσετε με το ΔΝΤ. Σας απαντώ: Εσείς είσαστε με τους δανειστές! Εσείς υπογράψατε τρίτο μνημόνιο. Σας υπογραμμίζω την αμφιθυμία σας σε σχέση με τον ΔΝΤ. Θυμίζω την επιστολή που στείλατε στο Ταμείο από τις 23 Ιουλίου του 2015», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa