Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεν μας χωρίζουν πολλά με την Αριστερή Πλατφόρμα

Πάνος Σκουρλέτης

Ερωτηθείς για την κίνηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας να δημιουργήσουν το τρίτο σε δύναμη κόμμα της Βουλής, ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζει πως η κυβέρνηση διάλεξε τον λιγότερο επώδυνο δρόμο, για την επιβίωση της χώρας, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη του νεοσύστατου κόμματος του.

«Από τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας δεν μας χωρίζουν πολλά πράγματα» τόνισε με νόημα και συνέχισε πως εκείνο που θα «προσπαθήσουμε να πούμε είναι, με πολύ σαφήνεια, το εξής: Μπροστά στις επιλογές που είχαμε πριν υπογράψουμε τη συμφωνία, διαλέξαμε τη λιγότερο επώδυνη και καταστροφική για τα λαϊκά στρώματα, για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Μπροστά μας είχαμε, λοιπόν, ή τη συγκεκριμένη συμφωνία ή την αναδίπλωση και την έξοδο σε ένα εθνικό νόμισμα, το οποίο, όμως, θα συνοδευόταν με ένα σκληρότατο μνημόνιο. Η τρίτη λύση ήταν το χάος. Ήταν η διόγκωση της ανθρωπιστικής κρίσης και απρόβλεπτες πια καταστάσεις για τη χώρα και τον λαό μας. Επιλέξαμε, λοιπόν, το λιγότερο επώδυνο».

Ο απερχόμενος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ανέφερε ακόμα πως είναι «οπαδοί εκείνης της Αριστεράς που πιστεύει στον διάλογο. Στον διάλογο, στις αντιπαραθέσεις μέσα σε δημοκρατικά, βέβαια, πάντοτε πλαίσια. Νομίζω ότι δεν μας χωρίζει, τουλάχιστον με ένα πολύ μεγάλο μέρος των συντρόφων που σκέφτονται να ακολουθήσουν αυτό το νέο πολιτικό μόρφωμα που θα προκύψει».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER