Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας

Σκουρλέτης

Την πλήρη αμφισβήτηση του απέναντι στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το χρέος και τα πραγματικά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Σκουρλέτης, σε σχετική του δήλωση, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένη να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

«Τη στιγμή που ακόμη και η Deutsche Bank εκτιμά μόλις 26 δισεκ. ευρώ το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διαρρέονται, ο Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ μετά το ΔΝΤ ομολογεί πως ‘κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης’, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε την λάθος συνταγή.

Μια τέτοια στάση υποταγής αφοπλίζει τη χώρα σε μια κρίσιμη οριακή στιγμή που θα έπρεπε να τεθεί με αποφασιστικότητα το ζήτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Κατ’ ουσία η κυβέρνηση, χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της κυρίας Μέρκελ, εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ φαίνεται διευθετημένη να πάει σε λύσεις που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια.  Οι θριαμβολογίες περί του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκρύπτουν πως, όποιο και αν είναι το τελικό μέγεθός του, βασίστηκε στη δυστυχία του ελληνικού λαού, στην ισοπέδωση της οικονομίας και δεν είναι διατηρήσιμο καθώς υπονομεύει το ίδιο του το μέλλον.

Η σημερινή αποτυχημένη και απαξιωμένη κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας και αυτό έχει γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό ο οποίος θα στείλει τα μηνύματα που πρέπει στις εκλογές του Μαΐου» τονίζει ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Μενέλαος Μυρίλλας

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa