Πολιτική

Σκουρλέτης: Τώρα γίνεται η πραγματική διαπραγμάτευση

Σκουρλέτης

«Τώρα βλέπουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, όχι όπως παλιά με δήθεν ‘κόκκινες γραμμές’ και ‘ροζ κορδέλες’ και με στημένο τηλεοπτικό σκηνικό… Εμείς είμαστε συνεπείς, με τη ΝΔ κυβέρνηση θα μιλάγαμε τώρα για το μαίηλ Χαρδούβελη, τα προαπαιτούμενα και τι θα κόψουμε» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας  Πάνος Σκουρλέτης.

«Τώρα βλέπουμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση. Δεν θα είναι απέναντι μας η τρόικα στη διαπραγμάτευση… Δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση» τόνισε σε συνένετυξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκαουρλέτης, σημείωσε ότι οι κατευθύνσεις του κυβερνητικού σχεδίου είναι γνωστές. Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα είναι ένα αναπτυξιακό σοκ, και ότι είναι ένα μέτρο εφικτό, ενώ ακολουθεί η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, της μετενέργειας και η κατάργηση της επιστράτευσης.

Ακόμα, σχολιάζοντας τις επαφές του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών , δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει τέλος στην ευρωπαϊκή λιτότητα ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, ο ίδιος τόνισε ότι μεταξύ των πρώτων νομοσχεδίων της κυβέρνησης θα είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ και οι αλλαγές συνολικά στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa