Πολιτική

Σκουρλέτης: Οι αλλαγές που θα προκύπτουν θα είναι σε θετική κατεύθυνση

Οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες θα ωφεληθούν από την επιστροφή στην ανάπτυξη που αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό « Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε ακόμα στην συζήτηση για το χρέος και την αξιολόγηση, τονίζοντας ότι «μπαίνουμε σε έναν ενάρετο κύκλο»:

«Η πρώτη πρόκληση στην πορεία της χώρας από δω και μπρος θα είναι να μπορέσει η οικονομία, με τη σταθεροποίηση που θα ευνοήσει εκ των πραγμάτων τις επενδυτικές πρωτοβουλίες, να υπερκεράσει τις υφεσιακές επιπτώσεις των νέων μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο τελευταίο πακέτο.

Η δεύτερη πρόκληση είναι να μπορέσει η επιστροφή στην ανάπτυξη, όπως την αντιλαμβάνεται η Αριστερά, να παράγει ένα προϊόν που θα κατευθυνθεί στην μείωση της ανεργίας, την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ενίσχυση των πιο αδύναμων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων του πληθυσμού.

Αυτό μπορεί να το πετύχει μόνο η σημερινή κυβέρνηση.»

Επιπλέον, ανέδειξε την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις και τις επενδύσεις που αναμένονται:

«Το μέγεθος της επιτυχίας θα το ξέρουμε όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση. Πλέον, έχουμε μπει σε μία περίοδο στην οποία όποιες αλλαγές προκύπτουν θα είναι σε θετική κατεύθυνση, κάτι που θα εισπράξουν τελικά οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και οι αγορές.

Θα μπορέσουν να αξιολογήσουν την χώρα μας ως ευκαιρία για να δοκιμάσουν επενδυτικά σχέδια, κάτι που θα φέρει την μείωση της ανεργίας. Κεφάλαια που θα πάνε στην αγορά και τον πολίτη.»

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa