Κοινωνία

ΣΟΚ: Ο πατέρας της Άννυ δεν την έθαψε αλλά την τεμάχισε γιατί… ήταν βαριά

Άννυ Δίκη

Αποτροπιασμό προκαλούν τα όσα είπε στον ψυχίατρο ο πατέρας της μικρής Άννυ, σύμφωνα με την κατάθεση του ψυχίατρου Ματθαίου Έξαρχου στο δικαστήριο.

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον δράστη κατόπιν εντολής της ανακρίτριας είπε ότι «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει… Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η Άννυ… απύθμενη σκληρότητα».

Ενώ σοκ προκάλεσε η απάντηση απάντηση του κατηγορούμενου στην ερώτηση γιατί προτίμησε να το τεμαχίσει, αντί απλά να το θάψει: «Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ.  Εκεί σταμάτησα…»

Περιγράφοντας το προφίλ του πατέρα της Άννυ, ο οποίος αρνείται ότι δολοφόνησε το παιδί του, αλλά ομολογεί ότι το τεμάχισε, ο ψυχίατρος  έκανε λόγο για “επιθετικό άνθρωπο” που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του. “Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας με το παιδί του. Μου είπε ότι το αγαπούσε και το πρόσεχε”, ωστόσο πρόσθεσε ο ψυχίατρος “Δείχνει έλλειψη μεταμέλειας και εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους”.

Ο κ. Εξαρχου ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος του ομολόγησε τον τεμαχισμό του παιδιού του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, προκειμένου να μην βρεθεί το πτώμα επειδή είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του.

Ο δεύτερος ψυχίατρος κάνει λόγο για «ένοχο μυστικό»:

Για ένοχο μυστικό που οι κατηγορούμενοι δεν έχουν αποκαλύψει σχετικά με τη δολοφονία της Άννυ, έκανε κατ’ επαναλήψη λόγο στο δικαστήριο, ο έτερος ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο Γιάννης Παπαδάτος.

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας ανέφερε πως όταν είδε στις φυλακές της Κέρκυρας τον πατέρα της Άννυ, διέγνωσε ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που “δεν έχει έλλειψη καταλογισμού… ξέρει τι κάνει”

Όπως σημείωσε : “Και ναρκωτικά να πάρεις θυμάσαι τις πράξεις σου… ωστόσο ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Η μητέρα δεν ευθύνεται σε τίποτα, είναι το θύμα της ιστορίας…”

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του κ. Παπαδάτου πως “Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη  με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου”.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER