Πολιτική

Σώθηκαν οι Βρετανοί – Ο Βαρουφάκης σπεύδει να βοηθήσει το νέο ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν

Γιάννης Βαρουφάκης

Την βοήθεια του στο νέο ηγέτη των Βρετανών Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο κ. Βαρουφάκης θέλει να προσφέρει βοήθεια στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος.
Η Daily Mail υποστηρίζει πως ο Κόρμπιν έχει ισχυριστεί ότι οι Εργατικοί θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα από την Ελλάδα. Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο κ. Βαρουφάκης σε εκδήλωση στη Βρετανία συνεχάρη τον Κόρμπιν για τη νίκη του και προσφέρθηκε να δώσει οικονομικές συμβουλές.

Η Telegraph τονίζει πως ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Trade Union Congress, δήλωσε, σχολιάζοντας τη νίκη του Κόρμπιν, ότι «είμαι εδώ για να μάθω από τις εμπειρίες σας στο πλαίσιο της θάλασσας αλλαγών που έχουμε δει. Η Βρετανία, αν και αποδοκιμάζει τη συγκεκριμένη διάσταση της φύσης της, είναι ένα απαραίτητο τμήμα της Ευρώπης, και η Ευρώπη έχει πρόβλημα. Έχει πρόβλημα εδώ και καιρό».

Ο κ. Βαρουφάκης έχει δηλώσει ότι μοιράζεται πολλές απόψεις με τον κ. Κόρμπιν, αναφέροντας σε συνέντευξή του ότι « μάλλον έχουν διαδηλώσει μαζί» κατά της κυβέρνησης των Tory τη δεκαετία του 1970 και του 1980 και «μοιραζόμαστε πολλές απόψεις σχετικά με τη συμφορά που έπεσε στους Βρετανούς εργάτες, καθώς η δύναμη μετατοπίστηκε από τον κατασκευαστικό τομέα στον χρηματοοικονομικό». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Εργατικούς.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, μιλώντας στο Sky News παρομοίασε τον Κόρμπιν με τη Μάργκαρετ Θάτσερ, από την άποψη ότι ο νέος ηγέτης των Εργατικών, που τάσσεται κατά της λιτότητας και του πολέμου, θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό όπως η ιστορική πρωθυπουργός των Συντηρητικών. Όπως επεσήμανε, ότι η Θάτσερ είχε εκλεγεί αρχικά, αντιμετωπίστηκε με την ίδια αποδοκιμασία όπως ο Κόρμπιν. «Ήταν μακριά από το “μεσαίο έδαφος”. Μιλούσε με τον τρόπο που πίστευε ότι έπρεπε να μιλήσει και άλλαξε το πολιτικό σκηνικό, και νομίζω ότι ο Τζέρεμι μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος».

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης θα μιλήσει με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και την Νταϊάν Άμποτ στο Λονδίνο, σε εκδήλωση με θέμα τη «Μάχη για το Μέλλον μας: Η εναλλακτική στη λιτότητα, την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των αγορών».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa