Κοινωνία

“Spetsnaz”, τρεις λιμουζίνες, δίχτυ απενεργοποίησης κινητών και πολλά άλλα για την προστασία του Πούτιν

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην χώρα μας.

Η άφιξή του είναι προγραμματισμένη για τις 15:30 στο « Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’όπου θα ξεκινήσει αυτοκινητοπομπή έως την Ηρώδου Αττικού, με την κυκλοφορία να κλείνει στα σημεία που θα περάσει ο Ρώσος ηγέτης. Συνολικά, πάνω από 2.500 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν για την επίσκεψή του.

Βέβαια στο πλέγμα ασφαλείας που στήνεται δεν θα συμμετέχουν μόνο Έλληνες αστυνομικοί αλλά και άνδρες των Ρωσικών ειδικών δυνάμεων. Άλλωστε, κατά πληροφορίες, ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας έγινε κατά κύριο λόγο από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Φυσικά, εκτός από τις ελληνικές δυνάμεις θα ακολουθήσουν και ρώσοι από τα σώματα ασφαλείας, με 70 κομάντο της Προεδρικής Φρουράς της Ρωσίας, της περίφημης Σπετσνάζ, από τους καλύτερα εκπαιδευμένους πράκτορες στον πλανήτη.

Εκτός από την ανθρώπινη «πανοπλία», διάφοροι άλλοι τρόποι προστασίας επιστρατεύονται. Τρεις θωρακισμένες λιμουζίνες θα μεταφερθούν με αεροπλάνα στην Αθήνα, ώστε να μην γνωρίζει κανείς σε ποια βρίσκεται ο πρόεδρος. Ακόμα, επίγειες συσκευές θα τοποθετούνται γύρω από τον Πούτιν, αλλά και εναέριες (drones) ώστε να προστατεύεται από κάθε πιθανή πλευρά.

Ακόμα, θα υπάρχει δίχτυ εντοπισμού εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και αποτροπής τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μετά τις συναντήσεις, ο Ρώσος πρόεδρος θα κοιμηθεί σε πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο, το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά, ενώ την επόμενη μέρα θα βρεθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί στην προστασία του θα απασχοληθούν και άνθρωποι ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 14:00. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, όταν και ο Πούτιν μεταβεί στην Θεσσαλονίκη.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER