Κόσμος

Spiegel για τη συνέντευξη Τσίπρα: Δεν θέλει να κάνει τον Βαρουφάκη «μάρτυρα»

Spiegel-Τσίπρας

Τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» σχολιάζει με σημερινό δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Ο Τσίπρας βάζει στο παιχνίδι και το δημοψήφισμα για τα μέτρα λιτότητας» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

«Όσο περισσότερο οι Ευρωπαίοι και τα media επιτίθενται στον Βαρουφάκη, τόσο πιο απίθανη γίνεται η αποπομπή του. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, θα τον έβλεπαν όλοι ως μάρτυρα ή αποδιοπομπαίο τράγο», ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης σε ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού. «Δε θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι στις τελευταίες εκλογές ο Βαρουφάλης έλαβε τις περισσότερες ψήφους από όλους τους Έλληνες πολιτικούς και ότι έχει πολλούς οπαδούς, οι οποίοι αρέσκονται στη σκληρή στάση και το χαλαρό στιλ του».

Σε αντίθεση με την… ερμηνεία της Bild σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για την καγκελάριο, το Spiegel «διαβάζει» ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την κ. Μέρκελ είναι «καλή», όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Επί τρεις ώρες ο Αλέξης Τσίπρας δεχόταν ερωτήσεις στην ελληνική τηλεόραση. Συμπέρασμα: Η σχέση του με την Άνγκελα Μέρκελ, καλή. Η εμπιστοσύνη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, μεγάλη. Μια συμφωνία με τους δανειστές, εφικτή. Αν όχι, θα κληθεί ο λαός να αποφασίσει» γράφει το γερμανικό περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση, και συνεχίζει:

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές ‘τραβάνε’ ακόμη… Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο παραμένει αισιόδοξος: ‘Παρά τις δυσκολίες, η πιθανότητα να βγούμε νικητές από τις διαπραγματεύσεις είναι εφικτή’ τόνισε στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Star. ‘Δεν επιτρέπεται να πανικοβληθούμε τώρα. Όποιος φοβάται, χάνει το παιχνίδι’ τόνισε ο Τσίπρας» αναφέρει το Spiegel, προσθέτοντας για το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος που άφησε ανοιχτό ο Πρωθυπουργός, ότι θα μπορούσε «να ακουστεί στα αυτιά των δανειστών ως απειλή».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa