Πολιτική

Τεντώνει το σκοινί ο Παρασκευόπουλος

Νίκος Παρασκευόπουλος

Κλιμακώνεται η κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης, λαμβάνοντας απρόσμενες διαστάσεις. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος  Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα με σκοπό να διευκρινιστούν τα περιγραφόμενα στην  αναφορά που έχει καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής σχετικά με χειρισμούς  δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου μεταξύ των οποίων είναι και για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παρασκευόπουλος  μετά την υποβολή της αναφοράς από τον κ.  Αγγελή που είχε στο παρελθόν χειριστεί θέματα δικαστικών συνδρομών ως ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Τμήμα Εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, για την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, κίνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως του παρέχει τη  δυνατότητα ο νόμος  τη διαδικασία πειθαρχικού  ελέγχου των όσων ο κ. Αγγελής κατήγγειλε.

Στην επίμαχη αναφορά  του ο κ.  Αγγελής επιρρίπτει  ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου τόσο στην κυρία Κουτζαμάνη, όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως είναι η Γεωργία Τσατάνη (χειρίστηκε την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου), Νικο Ορνεράκη και άλλους.

Πάντως, ο  κ. Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του απαντώντας σε δημοσιεύματα για το αν έχει προχωρήσει σε πειθαρχική έρευνα για την αναφορά του κ. Αγγελή, σημειώνει ότι «η πειθαρχική διαδικασία κατά δικαστικών λειτουργών είναι κατά τον Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων μυστική».

Τέλος,  δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του κ. Βγενόπουλου κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας, καταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου  χαρακτηρίζοντας τα καταγγελλόμενα από τον   επιχειρηματία “συκοφαντικά” και “αθλιότητες”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa