Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές 2014

Στα… τέσσερα η Νέα Δημοκρατία στην Λάρισα

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Αυξάνονται και πληθύνονται, ως η άμμος της θαλάσσης, – όπως εύστοχα παρατηρεί το ευαγγελικό ρητό – , τα γαλάζια αντάρτικα ανά την επικράτεια. Τα σκήπτρα, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τα κατέχει η Λάρισα. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στις αυτοδιοικητικές του προσεχούς Μαΐου είναι τέσσερεις.!

Πρώτος:  Ο νυν δήμαρχος, Κώστας Τζανακούλης, ο οποίος παρά τις προτροπές κόμματος, συνεργατών και φίλων δεν θέλει να αποχωρήσει από τον θώκο που κρατάει επί πολλές συναπτές τετραετίες. Οι φήμες επιμένουν πως ο κ. Τζανακούλης διαπραγματεύεται ειδική γραμματεία στο υπουργείο Εσωτερικών με αντάλλαγμα την εκούσια αποχώρησή του από τα κοινά του Δήμου Λαρισαίων.!

Από τον Ιανουάριο του 1999 είναι δήμαρχος στο δήμο Λαρισαίων εκλεγόμενος για 4 συνεχόμενες θητείες. Από το 1999 έως το 2010 (3 θητείες) ήταν πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Λάρισας. Από το 1999 έως σήμερα εκλέγεται συνεχώς στο Δ Σ της ΚΕΔΕ (πρώην ΚΕΔΚΕ) (4 θητείες ) όπου ήταν αντιπρόεδρος στην περίοδο 2007-2010 ενώ από το 2011 είναι επικεφαλής της ΑΔΑΚ ( παράταξης αυτοδιοικητικής που πρόσκειται στην Ν Δ) εκπροσωπεί την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση στο CMRE που είναι το ανώτερο όργανο της Τ Α στην Ευρώπη καθώς και στο UCLG – United Cities.

 Δεύτερο:  Η Ρένα Καραλαριώτου, πρώην πρόεδρος του ΤΕ Λάρισας και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τρίτο: Ο Ντίνος Διαμάντος, διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός ΔΠΘ. Μαζί του συατρατεύονται ο επιχειρηματίας και υποψήφιος βουλευτής με τη «Δράση» Γιώργος Καραβάνας, οι υποψήφιες βουλευτίνες με το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, Χρύσα Βουλγαράκη του Γαλλικού Ινστιτούτου και Ζωή Ακριβούλη οικονομολόγος, ο γνωστός διαιτητής του μπάσκετ Νίκος Πιτσίλκας ο «γαλάζιος» πολιτευτής και καθηγητής, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Γιώργος Αδαμούλης , ο επίσης καθηγητής, μαθηματικός και πρώην υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Μπίλης, ο διαφημιστής Χρήστος Γενιτσεφτσής, η πρώην αντιδήμαρχος Λίτσα Γκολφινοπούλου.

Και φυσικά οι… «τρεις καμπαλέρος» του Διαμάντου που στο παρελθόν υπήρξαν στενοί συνεργάτες και υποψήφιοι του Κώστα Τζανακούλη, ο γιατρός και πρώην πρόεδρος νομαρχιακού συμβουλίου και αντιδήμαρχος, Μάριος Ξηρομερίτης, η πρώην αντιδήμαρχος Κατερίνα Ζιαζιά (μετά του συζύγου Τάσου Σουφλιά και πολλούς ακόμα… Σουφλιάδες, με ότι αυτό σημαίνει…) και ο καθηγητής μαθηματικών και πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος , Χρήστος Αγορίτσας.

 Τέταρτο: Στο κάδρο των υποψηφίων δημάρχων από το γαλάζιο στρατόπεδο μπαίνει από προχθές το βράδυ και ο Αντώνης Πράππας.! Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος του Τζανακούλη το έλεγε εδώ και καιρό ότι σκέφτεται να κατεβεί επικεφαλής συνδυασμού αλλά πλέον, όπου βρεθεί και όπου σταθεί το διατυμπανίζει. Μάλιστα πολλοί φίλοι και συνάδελφοι του στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας τον φωνάζουν ήδη… δήμαρχο.!

Μεγάλη εταιρία δημοσκόπησης τρέχει αυτό το Σαββατοκύριακο τηλεφωνικό γκάλοπ για τις δημοτικές εκλογές και πιο συγκεκριμένα για το Δήμο Λαρισαίων.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας αφορά την ιεράρχηση των προβλημάτων της πόλης, τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο επόμενος δήμαρχος, το κόμμα που ψήφισε ο ερωτώμενος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και το τι πρόκειται να ψηφίσει σ’ αυτές που έρχονται.

Σε επίπεδο προσώπων η λίστα περιλαμβάνει τους Κώστα Τζανακούλη, Απόστολο Καλογιάννη, Γιώργο Λαμπρούλη, Γιώργο Μπαρτζώκη, Ντίνο Διαμάντο, Έκτορα Νασιώκα ενώ για πρώτη φορά μετριέται και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Αλεξόπουλος.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη μέτρηση εστιάζεται στον δεύτερο γύρο, αφού η εταιρία έχει στήσει ερωτήματα όλων των πιθανών διδύμων που ενδεχομένως βρεθούν στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa