Οικονομία

Στάση αναμονής ενόψει τρόικας και Blackrock στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χρηματιστήριο

Πενιχρές συναλλαγές, αμετάβλητο κλείσιμο στις 1.250 μονάδες, στάση αναμονής σε… εκνευριστικό πλέον σημείο, αφού για τουλάχιστον πέντε συνεδριάσεις η αγορά εμφανίζει οριακές διακυμάνσεις και έλλειψη ενδιαφέροντος, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός πληκτικού σκηνικού στο Χρηματιστήριο.

Με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 61 εκατ. ευρώ, οι απόψεις που επικρατούν στην αγορά είναι ότι οι επενδυτές μένουν στις θέσεις τους εν αναμονή κάποιου σπουδαίου νέου, το οποίο προς το παρόν… αγνοείται.

Σε εβδομαδιαία βάση οι απώλειες διαμορφώνεται λίγο πάνω από 2% κι εκείνο που προβληματίζει ότι κανείς δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και κυρίως οι ξένοι που κινούν τα νήματα της αγοράς να χαράξουν πορεία, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω.

Στοιχείο αισιοδοξίας, ίσως να αποτελεί η έλευση της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, στοιχείο που ενδεχομένως να κινήσει τα πράγματα και τις καταστάσεις ως προς τη βιωσιμότητα του χρέους, το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων στις οποίες η κυβέρνηση μένει… μετεξεταστέα.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Toxrima.gr.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa