Κοινωνία

Στάση εργασίας σήμερα στα λιμάνια όλης της χώρας

Λιμάνι

Στάση εργασίας πραγματοποιείται σήμερα από τους εργαζομένους σε όλα τα λιμάνια της χώρας από τις 7:00 μέχρι και τις 9:00 το πρωί, συμμετέχοντας σε μια πανευρωπαϊκή κινητοποίηση.

Πιο συγκεκριμένα, η πανευρωπαϊκή αυτή στάση έχει κηρυχθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Λιμενεργατών, προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους Πορτογάλους υπαλλήλους και λιμενεργάτες. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), ότι στην Πορτογαλία αμφισβητούνται πλέον οι κανονισμοί εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και μειώσεις μισθών και απολύσεις με σκοπό την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το τελευταίο διάστημα και η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, «για ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου, με πρώτα-πρώτα τα λιμάνια με αρχή τον ΟΛΠ ΟΛΠ+0,34% και τον ΟΛΘ».

Αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην πορτογαλική πρεσβεία, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa