Κοινωνία

Στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς – Δείτε αναλυτικά

μετρό

Στάση εργασίας πραγματοποιούν όλα τα μέσα μεταφοράς την Πέμπτη, έπειτα από απόφαση των σωματείων των εργαζομένων προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράλληλα γενικές συνελεύσεις.

Από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δεν θα υπάρχει μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, ενώ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

Μεγάλη η αντίδραση των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπέρ-Ταμείο, που καταγγέλλουν την  κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση των, ωστόσο θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργία Μετρό Αθήνας στη γενική συνέλευση πρόκειται για  «απεργίες επαναλαμβανόμενες με εκτίμηση της κατάστασης , παράλληλα με δράσεις και ενημέρωση με διάφορους τρόπους προς τους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει το ξεπούλημα τον δημοσίων αστικών συγκοινωνιών».

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες  με ανακοινώσεις τους δηλώνουν μεταξύ άλλων πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου”.
Επίσης, αύριο θα συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών για να καθορίσουν τη στάση τους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa