Εκκλησιαστικά Δρώμενα

Στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθεί το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Το λείψανο θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας όπου ο μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος θα υποδεχθεί το ιερό σκήνωμα, το οποίο και θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου για να παραδοθεί με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας.

Γύρω από τον κιλλίβαντα θα κρατούν τέσσερις Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος ισάριθμες κορδέλες οι οποίες θα καταλήγουν στο λείψανο. Στην πρώτη θα είναι κεντημένα τα σύμβολα του μαρτυρίου της Αγίας, στη δεύτερη ο Λέων της Βενετίας έτσι ώστε να τιμηθούν οι Βενετοί που την παραχώρησαν για πρώτη φορά σε Ορθόδοξη χώρα, στην τρίτη το σύμβολο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προστάτιδα της οποίας είναι η Αγία Βαρβάρα και τέλος στην τέταρτη κορδέλα το σύμβολο της Κωνσταντινούπολης (δικέφαλος αετός) από όπου το λείψανο έφυγε πριν από 1.000 χρόνια για τη Βενετία.

Επίσης κατόπιν εντολής του Α/ΓΕΕΘΑ το «παρών» όλοι οι αξιωματικοί του Πυροβολικού που υπηρετούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Μάλιστα, ο κιλλίβαντας θα περιβάλλεται από αξιωματικούς.

Το λείψανο θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας. Έπειτα, θα ακολουθήσει Δοξολογία παρόντος πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, αλλά και εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

Για το διάστημα φιλοξενίας του λειψάνου, θα συγκεντρώνονται παράπλευρα του Ιερού Ναού φάρμακα και υγειονομικό υλικό, ενώ θα πραγματοποιείται ενημέρωση για θέματα οικογένειας και πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων αλλά και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (09:00-13:00, 16:00-20:00).

Τέλος, να σημειώσουμε πως θα υπάρξει δορυφορική μετάδοση μέσω της Hellas Sat για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τις 18:00 έως τις 20:00 και θα γίνει και διαδικτυακή προβολή μέσω της διεύθυνσης του καναλιού της Αποστολικής Διακονίας: (https://livestream.com/accounts/13453035/agiavarvara).

Τα βράδια της Δευτέρας και Τρίτης θα μεταδοθούν από τις 21.00 έως τις 00.30 μόνο μέσω του Διαδικτύου οι Αγρυπνίες που θα τελεστούν ενώπιον του ιερού λειψάνου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER