Κύπρος

Στην Κύπρο για λίγες ώρες η Μέρκελ

μέρκελ-στη-κύπρο

Στην Κύπρο θα βρεθεί για λίγες ώρες την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να λάβει μέρος στην έκτακτη σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό. Στο περιθώριο της συνάντησης η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το ταξίδι της κ. Μέρκελ στην Κύπρο αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις δηλώσεις της πως δεν θα υπάρξουν ειδικές προϋποθέσεις διάσωσης για την Κύπρο, που δεν θα περιλαμβάνουν την ανάγκη οικονομικών μεταρρυθμίσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας.

«Συμφωνούμε ότι είναι σημαντικό η τρόικα να μιλήσει με την Κύπρο και δεν μπορούν να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο, επειδή έχουμε κοινούς κανόνες στην Ευρώπη» είπε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για το τέλος των συνομιλιών.

Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με την ψήφο των οποίων έχουν πέρασει από το γερμανικό Κοινοβούλιο όλα τα πακέτα διάσωσης στην κρίση της Ευρωζώνης, απειλούν με «όχι» στο πακέτο για την Κύπρο, όπως συνάγεται από δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος στη Sueddeutsche Zeitung.

Οι οριστικές αποφάσεις για την Κύπρο δεν αναμένονται πριν από τις αρχές Μαρτίου και τις προεδρικές εκλογές στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa