Πολιτική

Στις 30 Απριλίου η Βουλή αποφασίζει για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Ορίστηκε τελικά από την ολομέλεια της Βουλής, η 30η Απριλίου, ως η μέρα ψηφοφορίας για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Αντωνίου Γρεγού, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτεμίου Ματθαιόπουλου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε με επιστολή του, ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης τις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανά της εξετάζουν το αίτημα χορηγήσεων ή μη, αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης αλλά και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Ο κ. Μεϊμαράκης, αφού εξηγεί στις ανακρίτριες την κοινοβουλευτική διαδικασία και υπενθυμίζει ότι, ήδη, η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη- Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, επισημαίνει πως είναι «αυτονόητο ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές».

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας για τους πέντε βουλευτές, στις 30 Απριλίου, έπεται η συνεδρίαση για την άρση ή μη, της ασυλίας των προφυλακισμένων βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Νικόλαου Μίχου και του ανεξάρτητου (μετά τη διαγραφή του) Ευστάθιου Μπούκουρα.

Διαβάστε ακόμη… Σε απολογία καλούνται τέσσερις ακόμα βουλευτές της Χρυσής Αυγής

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa