Πολιτική

Στις ανακρίτριες απολογούνται οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΧΑ

Χρυσή Αυγή Κοινοβούλιο

Οι απολογίες κατηγορουμένων για την υπόθεση της ΧΑ που είχαν αναβληθεί λόγω της προεκλογικής περιόδου, ξεκινούν από σήμερα.

Πρώτος θα απολογηθεί το πρωί , στις δύο εφέτες ανακρίτριες που διερευνούν την υπόθεση , ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, καθώς φέρεται ότι, το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του, το χρησιμοποιούσε για τον παράνομο εφοδιασμό της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι κατείχε μια καραμπίνα με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της ΧΑ, αποδεχόμενος τα καθήκοντα, που του ανέθεσε η οργάνωση.

Την Τρίτη θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακρίτριες οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Μανθαιόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι, θα ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστούν για όλο τον Ιούνιο, καθώς το γραφείο των δύο ανακριτριών θα περάσουν και ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 6 Ιουνίου, ο Νίκος Κούζηλος στις 10 του μήνα, η Ελένη Ζαρούλια στις 12 Ιουνίου, ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου αλλά και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Σε συμπληρωματική απολογία αναμένεται να κληθεί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ  τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή και  η άρση ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Νίκου Μίχου, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, για συμπληρωματικές κατηγορίες.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa