Οικονομία

Στο Ηράκλειο για το νέο αεροδρόμιο ο Τσίπρας

Το Ηράκλειο πρόκειται να επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και με την ιδιότητα του βουλευτή στο Νομό, προκειμένου να παρευρεθεί στη δημοπράτηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, που ορίσθηκε για τις 30 Σεπτεμβρίου.
O Πρωθυπουργός ανέβαλε την προ διμήνου επίσκεψή του στο Ηράκλειο, για να έρθει όταν δημοπρατηθεί το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι σήμερα υπάρχουν 5 ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα που θέλουν να συμμετάσχουν στην διαδικασία. Εξ αυτών, τα 2 έχουν ήδη ολοκληρωμένους φακέλους για να διεκδικήσουν το έργο, καθώς και την αρχική εγγυητική επιστολή τραπεζών, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα υπόλοιπα 3 προχωρούν στη σύνταξη των σχετικών φακέλλων κι αν δεν προλάβουν να τους ολοκληρώσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενδεχομένως να δοθεί ολιγοήμερη παράταση στη διαδικασία. Όσα από τα επενδυτικά σχήματα προκριθούν στο πρώτο γύρο της δημοπρασίας, θα πρέπει να προσκομίσουν νέα εγγυητική επιστολή τράπεζας ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να συνεχίσουν την διεκδίκηση της κατασκευής του αεροδρομίου. Με δεδομένο το ενδιαφέρον των 5, μέχρι στιγμής, επενδυτικών σχημάτων, θεωρείται βέβαιο ότι τελικά η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι θα υλοποιηθεί.
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός φέρεται να επιθυμεί να συνδυάσει τη παραμονή του στην εξουσία, με ένα σημαντικό έργο για το Νομό Ηρακλείου, στον οποίο επέλεξε να εκλεγεί βουλευτής.

Ο κ. Τσίπρας θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.

Πηγή: ekriti.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa