Αυτοκίνητο

Στο Μπακού είναι η γρηγορότερη πίστα στον κόσμο

Στις 19 Ιουνίου κάνει το ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της F1 το Αζερμπαϊτζάν και ο αγώνας ήδη να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την δήλωση του σχεδιαστής Χέρμαν Τίλκε που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Baku City Circuit, όπως είναι η πλήρης ονομασία της πίστας που αναφέρει ότι πρόκειται για το γρηγορότερο σιρκουί, όχι μόνο στην F1, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η πίστα του Μπακού ξεχωρίζει και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Δεν συγκρίνεται με καμία από τις υπάρχουσες πίστες επειδή είναι σιρκουί πόλης, αλλά ακόμα και να συγκριθεί με πίστες πόλης, το Μπακού είναι μοναδικό. Αναμένεται να είναι η πιο γρήγορη πίστα δρόμου στο καλεντάρι της F1, δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή, θα είναι από τις πιο συναρπαστικές στο πρόγραμμα και η ταχύτερη πίστα πόλης του κόσμου», είναι τα λόγια του Χέρμαν Τίλκε.

Τον γνωστό σχεδιαστή επιβεβαιώνει και ο Φερνάντο Αλόνσο, που επισκέφθηκε το Μπακού τον Μάρτιο ως πρεσβευτής του αγώνα. Ο πιλότος της McLaren εντυπωσιάστηκε που για πρώτη φορά στην ιστορία θα υπάρξει πίστα δρόμου με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 340 χλμ./ώρα. «Είναι μοναδική, δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με άλλες πίστες. Είναι καλή και για τους οδηγούς και για τους οδηγούς και από πλευράς θεάματος για τους θεατές. Εδώ έχεις την ευκαιρία για προσπέραση, πολλές διαφορετικές δράσεις, πολύ υψηλές ταχύτητες, περίπου 340 χλμ./ώρα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μία πίστα δρόμου θα φτάσει σε τόσο υψηλή ταχύτητα. Θα είναι η πιο γρήγορη πίστα δρόμου και ένα απίστευτο σόου», ανέφερε ο Ισπανός πρωταθλητής.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa