Κοινωνία

Στο «σκαμνί» Χριστόδουλος Ξηρός και άλλα 27 άτομα για το σχέδιο Γοργοπόταμος

Στο εδώλιο θα βρεθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός και ακόμα 27 άτομα μετά από βούλευμά του συμβουλίου Εφετών για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».

Σύμφωνα με αυτό, οι εμπλεκόμενοι φιλοδοξούσαν να ανατινάξει τον εξωτερικό τοίχο της πρώτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο να αποδράσουν τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με το υπ’ αριθμ. βούλευμα 1810/15, οι δικαστές του συμβουλίου παραπέμπουν τους κατηγορουμένους σε δίκη για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Μεταξύ αυτών, στο εδώλιο θα καθίσουν εκτός από τον Χ. Ξηρό, οι Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ, Αγγελική Σπυροπούλου, Ευαγγελία Στατήρη και Αθ. Τσάκαλου.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa