Κοινωνία

Από 700-1.000 ευρώ πρόστιμο για τους καταπατητές δασικών εκτάσεων

Από 700 έως και 1.000 ευρώ ανά στρέμμα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο, οι καταπατητές δασικών εκτάσεων, που κατά το διάστημα 1975-2007 τις μετέτρεψαν σε γεωργικές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων το εν λόγο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, και προβλέπεται μείωση των εισφορών σε χρήμα κατά 20% για τις εκτάσεις που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως. Επιπλέον αυτές οι εκτάσεις μπορούν να μεταβιβαστούν αν οι ιδιοκτήτες έχουν εξοφλήσει το 30% της εισφοράς σε χρήμα.

Με το σχέδιο νόμου τίθεται το πλαίσιο και για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών από δήμους. Και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα ποσά για τις απαλλοτριώσεις παρέχεται –τυπικά- η ευχέρεια της μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα.

Αυτό όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται μόλις αρχίσει να λειτουργεί η Τράπεζα Γης. Και στην περίπτωση που οι δήμοι δεν τα εκμεταλλευθούν για χρονικό διάστημα από 10 έως 20 χρόνια, τότε αυτά επιστρέφονται και πάλι στους ιδιοκτήτες τους.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa