Κόσμος

Στο «στόχαστρο» των χάκερς το LinkedIn

Στόχος των χάκερς έχει γίνει το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn, προκαλώντας ανησυχία στους ιθύνοντες της σελίδας για το αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια για τη μελλοντική παρουσία του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία ασφάλειας στο διαδίκτυο Symantec, στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο υπάρχουν αρκετά ψεύτικα προφίλ τα οποία έχουν κακόβουλους σκοπούς γα τους επαγγελματίες χρήστες του δικτύου, στους οποίους σε πρώτη φάση προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη για να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες

Οι χάκερς παρασέρνουν τους χρήστες  κατευθύνοντας τους σε ιστοσελίδες που είναι «μολυσμένες» και αν καταφέρουν να πάρουν το e-mail τους, τους βομβαρδίζουν με κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα μερικοί χάκερς έχουν πετύχει τον στόχο τους και κάποιοι από τους λογαριασμούς με τα ψεύτικα «προφίλ» έχουν πάνω από 500 επαφές με κανονικά μέλη του δικτύου.

Το LinkedIn κάλεσε τα μέλη του να αναφέρουν οποιοδήποτε ανακριβές «προφίλ». Συχνά τα συγκεκριμένα «προφίλ» δημιουργούνται με την αντιγραφή στοιχείων και φωτογραφιών, από άλλα αυθεντικά «προφίλ» πραγματικών επαγγελματιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία και άλλες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν παρεμφερές προβλήματα όπως το Twitter και το Facebook.

Ωστόσο το BBC, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το LinkedIn για να λύσει το πρόβλημα και να εξαλείψει όλους τους ύποπτους λογαριασμούς.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa