Κοινωνία

Στον εισαγγελέα ο Σπυρόπουλος για τα ΙΕΚ

Ροβέρτος Σπυρόπουλος

Στον εισαγγελέα θα μεταβεί ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, με αφορμή τα πλαστά πιστοποιητικά που κατέθεσε ένα από τα ιδιωτικά ΙΕΚ προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται το «Νομοσχέδιο την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία», ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στη Βουλή: «Σχετικά με όσους παρανομούν και βρίσκονται στον χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, γι’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται με την ασφαλιστική νομοθεσία και για αυτούς που εμπαίζουν το ΙΚΑ δεν θα είναι ήπιοι οι τόνοι μου. Υπήρχε μία προθεσμία μέχρι 15 Οκτωβρίου καθώς οι οφειλές προς το ΙΚΑ είναι στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Θα σταματήσουν να μην πληρώνουν το ΙΚΑ για να πληρώνουν την διαφήμισή τους για να μην πω κάτι άλλο. Είναι σαν να τους επιδοτεί το κράτος. Πράγματι πήγαν να ρυθμίσουν πολλοί στο τέλος της προθεσμίας και είναι εν αναμονή μία συνολικής ρύθμισης. Στις 14 Οκτωβρίου μία εξ αυτών των επιχειρήσεων κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά. Και με επιστολή του ο διοικητής του ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι θα πάει σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα».

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος συνέχισε λέγοντας για τα ΙΕΚ: «Επειδή πολλά ειπώθηκαν μετά την προηγούμενη τοποθέτησή μας στην Επιτροπή, εδώ στους διαδρόμους και υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα,  ότι έχει να πει κάθε συνάδελφος να μου τα πει εδώ στην Επιτροπή. Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το Υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο», ενώ ξεκαθαρίζει ότι:  «Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Θέλουμε να έχουμε την στήριξη από την Επιτροπή. Δεν τα βρίσκουμε εμείς, δεν τα ξέρουμε, το ΙΚΑ τα εντοπίζει. Εκδίδεται ως έγγραφο κάτι το οποίο δεν έχει βγει από  τις υπηρεσίες του και είναι πλαστό. Στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης. Θα σας ενημερώνουμε διότι θα καθαρίσουμε την μεταλλυκειακή εκπαίδευση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa