Κοινωνία

Στον Κορυδαλλό ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Α. Κάντας

Κάντας Τσοχατζόπουλος

Το δρόμο για τον Κορυδαλλό παίρνει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία που έδωσε στους ανακριτές Μάλλη και Σταυρόπουλο για διακίνηση πολλών εκατομμυρίων «μαύρου» χρήματος.

Ο κατηγορούμενος έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες

Η πρόωρη απόφαση για την προσωρινή του κράτηση πριν ουσιαστικά ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθήμερου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Πάντως, από τα όσα ήδη έχει αποκαλύψει φαίνεται ότι η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα παίρνει νέα τροπή. Ο ίδιος μίλησε στη μαραθώνια απολογία του, για διακίνηση πολλών εκατομμμυρίων δίνοντας, μάλιστα, στοιχεία για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα, στα οποία διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων, καθώς και τα ονόματα νέων πρωταγωνιστών, που είχαν το ρόλο του μεσάζοντα και μέχρι τώρα ήταν άγνωστοι στην ανάκριση.

Ο Αντώνης Κάντας, που διετέλεσε στην θέση του αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, φέρεται να μιλά με λεπτομέρειες για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε πάνω από 10 off shore εταιρίες τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια νομικού, τον οποίο κατονόμασε. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε και τα ονόματα τουλάχιστον 5 εκπροσώπων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Ο κατηγορούμενος έχει ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες για να επιστραφούν στο Δημόσιο οι μίζες τις οποίες φέρεται να αποδέχεται ότι έλαβε και αγγίζουν τα 16 εκατομμύρια δολάρια. Η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε τα πρώτα 14 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη ενώ ο Αντώνης Κάντας έδωσε όλα τα στοιχεία για δυο ακόμη λογαριασμούς σε Σιγκαπούρη και Ελβετία που περιέχουν 2 εκατομμύρια δολάρια.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa