Κοινωνία

Stop στο τραμ από τον Νέο Κόσμο έως το Σύνταγμα λόγω Ιλισού

Την αναστολή λειτουργίας του τμήματος της γραμμής του τραμ από το ύψος του Νέου Κόσμου (σταθμός Κασομούλη) έως το Σύνταγμα, από αύριο Παρασκευή μέχρι νεωτέρας, διέταξε το υπουργείο Υποδομών. Η απόφαση πάρθηκε μετά την διαπίστωση για σοβαρά προβλήματα διάβρωσης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού που επιβεβαιώνει πρόσφατη αυτοψία κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου.

«Το αντιπλημμυρικό έχει να καθαριστεί 60 χρόνια, έχει νεροφαγώματα που δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι ζημιές στο έργο. Αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα αυτό που έδειξαν οι αυτοψίες αντί να το κρύβουμε κάτω από το χαλί. Δεν θέλουμε να κλείσουμε τα μάτια αντί να κλείσουμε το τραμ για 5, 8 μήνες ή 1 χρόνο», δήλωσε ο υπουργός.

Ως προς την αναγκαιότητα να διακοπεί μόνο τμήμα του τραμ και όχι και κομμάτι των οδικών μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε «ότι το τραμ έχει μεγάλο φορτίο και είναι μέσα σε κλειστό αγωγό, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο συντήρησης και εποπτείας του τομέα των Υποδομών».

Προτεραιότητα όπως αναφέρθηκε θα δοθεί στις μελέτες, στα σημεία που διέρχεται το οδικό δίκτυο και στην συνέχεια στο τραμ.

Οι στάσεις που θα επηρεαστούν από την αναστολή της λειτουργίας του τραμ, είναι Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος, Ζάππειο και Σύνταγμα. Όπως αναφέρθηκε το κενό που θα προκληθεί άγνωστο για πόσο στις επιβατικές μεταφορές, θα καλυφθεί με την ανασύνταξη δρομολογίων με επίγεια μέσα μεταφοράς.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa