Πολιτική

Στουρνάρας: Αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση με την τρόικα – Δεν υπάρχει το δημοσιονομικό κενό που λέει

Γιάννης Στουρνάρας

Εν όψει των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα την Τρίτηπραγματοποιήθηκε σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Εξερχόμενος από τη σύσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει το χρηματοδοτικό κενό αυτό που λέει η τρόικα.

Ερωτηθείς αν η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το δημοσιονομικό κενό με το χειρότερο των σεναρίων ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ο υπουργός απάντησε ότι «τώρα δεν είναι ώρα να μιλήσουμε. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα προϋπολογισμό, έχουμε καταθέσει ένα προσχέδιο. Έχουμε στείλει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό το προσχέδιο είναι ρεαλιστικό και θα επιμείνουμε σε αυτό. Ευχαριστώ πολύ».

Στο τραπέζι των συζητήσεων στο Μαξίμου βρέθηκαν όλα τα «καυτά» σημεία της διαπραγμάτευσης, όπως το το δημοσιονομικό κενό του 2014, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε σημαντική υπέρβαση του στόχου των εσόδων Σεπτεμβρίου κατά 37,2% Η υπέρβαση του στόχου των εσόδων του Σεπτεμβρίου μείωσε την απόκλιση των εσόδων από 5,7% το οκτάμηνο σε 1,4% σε επίπεδο εννιαμήνου 2013. 

Η κυβέρνηση θα επιχείρησει να κατάδειξει στους εκπροσώπους ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ ότι δεν απαιτούνται για το 2014 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,5 δισ. ευρώ αλλά παρεμβάσεις ύψους 500-700 εκατ. ευρώ περίπου

Εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa