Οικονομία

Στουρνάρας: Εάν έχουμε συμφωνία τότε θα φύγουν και τα capital controls

Στουρνάρας

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον «έχουμε συμφωνία και όλα εξελιχθούν κατ’ ευχήν, τότε θα φύγουν και τα capital controls».

Όπως σημείωσε σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να αρθούν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων: «Αυτό είναι συνάρτηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας. Θα αρθούν όταν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Το πότε δεν μπορώ να το πω σήμερα και δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες προβλέψεις. Πάντως εφόσον έχουμε τη συμφωνία, τα πράγματα θα αρχίσουν να εξελίσσονται».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι: «Oι εξελίξεις είναι θετικές. Η διαφαινόμενη συμφωνία θέτει τέρμα σε μια πολύμηνη περίοδο αβεβαιότητας και πιστεύω ότι αν κατόπιν υλοποιήσουμε όσα προβλέπει η συμφωνία σύντομα, θα ξαναμπούμε σε ρυθμούς ανάπτυξης».

Τέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ερωτηθείς εάν και πότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επαναφέρει το περίφημο waiver (σ.σ. την κατ’ εξαίρεση αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση -εξαιτίας της χαμηλής πιστοληπτικής τους ικανότητας- στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών) ανέφερε: «Η ΕΚΤ θα το επαναφέρει όταν υπάρξει συμφωνία ακολουθώντας τους κανόνες της».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa