Μαρς

Στρατιωτικοί: Δώστε μας τουλάχιστον τις υπερωρίες μας! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

στρατιωτικοί

Μια πρόταση με σχετικά μικρό κόστος αλλά με βαρύνουσα ηθική σημασία, «κατεβάζουν» οι Στρατιωτικοί καθώς περιμένουν ακόμα την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Με πρόταση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών ( ΠΟΕΣ) ζητά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την πληρωμή των υπερωριών των Στρατιωτικών επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα πάγιο αίτημα των Στρατιωτικών που… παγίως μένει ανικανοποίητο.

Η κατάσταση σήμερα όμως προβάλει περισσότερο δραματική απο ποτέ καθώς όπως λένε οι Στρατιωτικοί «μετά τη μερική επαναφορά, των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν τη 31.7.2012, οι βασικές αποδοχές τους υπολείπονται κατά μέσο όρο 10,4% των αντιστοίχων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Ακόμα και με πλήρη επαναφορά των μισθών των στρατιωτικών στα επίπεδα που ίσχυαν τη 31.7.2012, οι βασικές αποδοχές τους θα υπολείπονταν κατά μέσο όρο 7,3% των αντιστοίχων αποδοχών των Δ.Υ.».

Δηλαδή ακόμα και εάν το δημόσιο συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση 2193 του ΣτΕ, οι αυξήσεις που θα έχουν δοθεί στους στρατιωτικούς, θα καλύψουν μόνο το μισό της διαφοράς που τους χωρίζει από τις βασικές αποδοχές όσων υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο (!) αφήνοντας αγεφύρωτο το χάος που τους χωρίζει από τους δημοσίους υπαλλήλους και ανεκπλήρωτο ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα και μια υπόσχεση της πολιτείας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά τόνιζε πως δεν έχει αναγνωριστεί η προσφορά των Στρατιωτικών.

Όπως μάλιστα σημειώνει η ΠΟΕΣ: «οι Έλληνες στρατιωτικοί μειονεκτούν και στις ειδικές παροχές επιδοματικού χαρακτήρα, παρόλο που εργάζονται σε χειρότερες συνθήκες από τους δημοσίους υπαλλήλους και χωρίς ποτέ να αποζημιώνονται για την υπερωριακή τους απασχόληση η οποία συχνά υπερβαίνει τις 25 ώρες εβδομαδιαίως».

Δείτε όλη την πρόταση και τους συγκριτικούς πίνακες της ΠΟΕΣ πατώντας ΕΔΩ.

Κ.Α.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa