Κόσμος

Στρατιωτικός στην Χιλή δηλώνει ομοφυλόφιλος σε συνέντευξη τύπου

Ο 24χρονος Μαουρίσιο Ρουίς αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού της Χιλής είναι ο πρώτος Χιλιανός στρατιωτικός που αποκάλυψε μέσω συνέντευξης Τύπου ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου», είπε ο νεαρός αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, ενώ αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του  είπε ότι το έκανε από «από σεβασμό» για τον εαυτό του και διότι δεν ήθελε «να κρύβεται και να ζει μια διπλή ζωή. Παρατήρησα ότι πολλοί στρατιώτες δεν υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία όχι επειδή είναι εναντίον, αλλά επειδή ως κοινωνική ομάδα, αποφασίστηκε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ένα πρόβλημα».

Οι τοπικές οργανώσεις των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Χιλή έχουν ταχθεί στο πλευρό του Μαουρίσιο Ρουίς . «Έκανε την ιστορία του μοναδική για αυτούς τους γενναίους ανθρώπους που κάνουν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Όσκαρ Ρεμούντια εκπρόσωπος του Κινήματος για την Ενσωμάτωση και Απελευθέρωση των Ομοφυλοφίλων (MOVILH).

Υπενθυμίζεται ότι τα  βασανιστήρια και η δολοφονία το 2012 του Ντάνιελ Ζαμούδιο ενός νεαρού ομοφυλόφιλου άνδρα ο οποίος πέθανε μετά από 25 μέρες στο νοσοκομείο, ανάγκασε την κυβέρνηση να  θεσπίσει  νόμο για την  καταδίκη των «αυθαίρετων διακρίσεων» λόγω φύλου, θρησκείας, φυλής ή κοινωνικής θέσης.

πηγη φωτο: eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa