Κύπρος

Στρατός στα αεροδρόμια της Κύπρου υπό το φόβο τρομοκρατίας

Στελέχη της Εθνικής Φρουράς θα συμβάλουν από την ερχόμενη εβδομάδα στα μέτρα ασφαλείας κατά της τρομοκρατίας στη Κύπρο. Θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αλλά και σε στατικές σκοπιές σε επιλεγμένους χώρους, υψηλής επικινδυνότητας.

Η Κυπριακή Εθνική Φρουρά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πολίτης» έχει συμφωνήσει να διαθέσει 120 Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν στα ΟΥΚ, τις Καταδρομές και τη Στρατονομία, και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της αντιτρομοκρατικής αστυνόμευσης. Στη βάση της νομοθεσίας που διέπει την Εθνική Φρουρά και τον Κυπριακό Στρατό, επιτρέπεται η απόσπασή τους στην αστυνομία, ώστε να μπορούν να εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα. Ως εκ τούτου θα μπορούν να ερευνούν, να ελέγχουν και να συλλαμβάνουν πολίτες, έχοντας τις εξουσίες που η νομοθεσία δίνει στους αστυνομικούς.

Τα 120 στελέχη της Εθνικής Φρουράς που έχουν επιλεγεί, ενδεχομένως από σήμερα θα περάσουν από εκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, ώστε να γνωρίζουν τα βασικά αστυνομικά καθήκοντα και στη συνέχεια θα έχουν μια σύντομη εκπαίδευση στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας για τη χρήση των όπλων που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα στο: karfitsa.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER