Πολιτική

Τους ευρωβουλευτές του Ποταμιού υποδέχτηκε ο Σβόμποντα

Χάνες Σβόμποντα

Τους δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργο Γραμματικάκη και Μιλτιάδη Κύρκο που εκλέχθηκαν και εντάσσονται πλέον ως ανεξάρτητοι στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλωσορίζει η πολιτική ομάδα του Χάνες Σβόμποντα.

Σε συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού, Κώστα Αργυρό, στις Βρυξέλλες ο Χ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι θα σεβαστεί την απόφαση τους όπως ακριβώς και την απόφαση του κινήματος να διεξάγει ανεξάρτητα και με αποκλειστικά δικά του μέσα τον προεκλογικό του αγώνα.

Παράλληλα, στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Ιταλίδα και Γενική Γραμματέας της Ομάδας Άννα Κολόμπο, η οποία επισήμανε ότι ο όρος «Προοδευτική Συμμαχία» δεν έχει μπει τυχαία στον τίτλο της ομάδας, καθώς θέλει ακριβώς να δίνει την ευχέρεια για συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις που δεν ανήκουν απαραίτητα στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ποτάμι αποφάσισε την ανεξάρτητη συνεργασία των δύο ευρωβουλευτών, λόγω της δέσμευσης της συγκεκριμένης ομάδας κατά τις διαπραγματεύσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες, «ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο δεύτερος λόγος ήταν ότι το Ποτάμι ταυτίζεται με τη συγκεκριμένη ευρωομάδα για την ανάγκη δημιουργίας αντίβαρου στις συντηρητικές δυνάμεις και αντιπαράθεσης με τα εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa