Πολιτική

Σχεδόν ομόφωνα δεκτή η άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Λαγού, Παππά

Βουλή

Σχεδόν ομόφωνα ήρθη η βουλευτική ασυλία των κ. Νίκου Μιχαλολιάκου, κ. Λαγού και Χρήστου Παππά.

Και στις τρεις περιπτώσεις 223 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 1 παρών.

Mε 223 ψήφους υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών προφυλακισθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής άνοιξε ο δρόμος για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη. Αίσθηση προκάλεσε το «παρών»από το βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ενώ δεν ψήφισαν λόγω αποχώρησής τους από την Ολομέλεια οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Δια στόματος της Μαρίνας Χρυσοβελώνη αλλά και του Πάνου Καμμένου διατυπώθηκαν ενστάσεις που αφορούν στο άρθρο 62 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ότι η άδεια για την άσκηση δίωξης θεωρείται ότι δεν έχει δοθεί εάν η Βουλή δεν αποφανθεί μέσα σε τρεις μήνες αφότου η αίτηση του εισαγγελέα για δίωξη διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Επί της ουσίας συμφώνησαν με την άποψη του Χρήστου Παππά λέγοντας πως «Δε μπορούμε να κουρελιάζουμε το Σύνταγμα». Από την πλευρά του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αλλά πριν λίγο καιρό και ο Πρόεδρος της Βουλής υποστήριξαν ότι υπάρχει συνταγματική πρόνοια για την αναστολή της προθεσμίας αφού υπήρξε διακοπή των εργασιών του Σώματος λόγω της διεξαγωγής εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άννα Δόλλαρη

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού (LIVE μετάδοση & ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa