Κοινωνία

Σχηματίστηκαν τρεις νέες δικογραφίες για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

χαλκιδικη

Οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στον σχηματισμό τριών νέων δικογραφιών για τα επεισόδια που εκδηλώθηκαν τους προηγούμενους μήνες στην Χαλκιδική και είχαν σχέση με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για τα μεταλλεία χρυσού.

Η αστυνομία καλεί άλλους 54 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι πρώτοι στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και οι δεύτεροι στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις νέες δικογραφίες στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.

Δύο από τις δικογραφίες περιλαμβάνουν ισάριθμα περιστατικά που κατήγγειλαν εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός», σύμφωνα με τους οποίους, δέχθηκαν επίθεση και παρεμποδίστηκαν με απειλές να πάνε στη δουλειά τους, από κουκουλοφόρους στο Χονδρό Δέντρο. Η τρίτη δικογραφία αφορά επεισόδια που έγιναν στις αρχές Μαρτίου μεταξύ κατοίκων της Ιερισσού και αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πρώτοι έστησαν οδοφράγματα στην είσοδο του χωριού, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ελαστικά, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν τη διέλευση αστυνομικών που κατευθύνονταν στον οικισμό για να συνδράμουν συναδέλφους τους στις έρευνες για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές, ένα μήνα πριν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa