Κοινωνία

Συγκέντρωση τροφίμων στο Λεκανοπέδιο

Τρόφιμα

Συγκέντρωση τροφίμων για την καταπολέμηση της φτώχειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ. σε δεκατρία super market από το Κορωπί έως την Ελευσίνα, από την Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της φτώχειας. «Έχει καθιερωθεί η τελευταία Παρασκευή κάθε Νοεμβρίου να γίνεται το περίφημο collect από τις Τράπεζες Τροφίμων όλης της Ευρώπης» διευκρινίζει ο κ. Δημήτρης Νέντας, υπεύθυνος της μονάδας, «στην Ελλάδα η εκστρατεία λαμβάνει χώρα από το 1998».

«Πέρυσι, συγκεντρώσαμε 15 τόνους τροφίμων, φέτος θέτουμε τον πήχη πιο ψηλά». Οι προσφορές του κόσμου θα διατεθούν σε 144 συσσίτια και ιδρύματα, που υποστηρίζονται από την Τράπεζα Τροφίμων, εξασφαλίζοντας φαγητό 23.000 ανθρώπους.

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στη σημερινή καμπάνια είναι: MEGA AB Βασιλόπουλος Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ΑΒ Βασιλόπουλος Περισσού, Βριλησσίων, Ελευσίνας, Πειραιά (Ακτή Κονδύλη 44), Μεγάρων, όπως και Σκλαβενίτης Κορωπίου, Μελισσίων, Κερατσινίου, Νέας Χαλκηδόνας Αχαρνών, Χαλανδρίου, Καλλιπόλεως Πειραιώς.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa