Πολιτική

«Συμφωνία αλήθειας» ο εναλλακτικός δρόμος της Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής υπογράμμισε στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Ζάκυνθο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως είναι απαραίτητο ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει τη φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέγγιση επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η υπεροφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα προσθέτοντας: «Είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο ότι η οικονομία χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θα στηρίζεται σε περιορισμό δαπανών και σε ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Χρειάζεται, επίσης, ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής, το οποίο θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην προσέλκυση – και στην στήριξη – ιδιωτικών επενδύσεων σε εκείνους τους κλάδους που η οικονομία μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα».

«Χρέος της Νέας Δημοκρατίας και δικό μου προσωπικά είναι να προτείνω στους Έλληνες πολίτες μια συμφωνία αλήθειας, η οποία θα δίνει έναν εναλλακτικό δρόμο διεξόδου από τη μεγάλη κρίση την οποία διανύουμε.

Και να οικοδομήσουμε εκείνες τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης, προκειμένου όλοι μαζί να καταβάλλουμε μια προσπάθεια. Αλλά μια προσπάθεια η οποία τελικά θα αποδώσει καρπούς, θα επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, δουλειές, μην αφήνοντας κανέναν πίσω», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa