Κόσμος

Συναγερμός Ουκρανία: Φιλορώσοι ζητάνε την απόσχιση της Κριμαίας (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

κριμαία

Οι ένοπλοι φιλορώσοι της Κριμαίας ζητούν απόσχιση της ανεξάρτητης περιοχής από την Ουκρανία και πρακτικά ένωση με τη Ρωσία. Πολλά διοικητικά κτήρια πλην του τοπικού κοινοβουλίου έχουν καταληφθεί. Οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε η προκήρυξη δημοψηφίσματος για το βαθμό αυτονομίας της Κριμαίας από την Ουκρανία για τις 25 Μαΐου.

Τεράστιες ρωσικές σημαίες ξεδιπλώνουν οι φιλορώσοι διαδηλωτές στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της ουκρανικής Κριμαίας. Οι ένοπλοι οι οποίοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο της Κριμαίας και την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην Συμφερόπολη είναι «ειδικές δυνάμεις από τη Σεβαστούπολη», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του συμβούλιου ασφαλείας της Ουκρανίας Γιέβτσεν Μάρτσουκ.

Οι βουλευτές του κοινοβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας απέπεμψαν πριν από λίγη ώρα την κυβέρνησή τους, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας κάλεσε να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να «επιλυθεί ειρηνικά» η κρίση, λίγη ώρα αφού μια ομάδα φιλορώσων διαδηλωτών έθεσε υπό τον έλεγχό του το κτίριο του κοινοβουλίου στη Συμφερόπολη.

«Ζητώ από τον λαό να επιδείξει ψυχραιμία, πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις, διεξάγονται διαπραγματεύσεις, πρέπει όλα να διευθετηθούν ειρηνικά μέσω των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Ανατόλι Μοχίλιοφ στους δημοσιογράφους. Συνοδευόμενος από περίπου 15 βουλευτές, ο Μοχίλιοφ εισήλθε στο κοινοβούλιο, όπου μπόρεσε να συζητήσει με τα μέλη της ομάδας που το κατέλαβαν.

«Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν παρά περίπου δεκαπέντε άνθρωποι, μας συμπεριφέρθηκαν καλά, αλλά είναι οπλισμένοι. Πιστεύω ότι είναι Σλάβοι», σημείωσε ο Μοχίλιοφ.

κριμαια

κριμαια

 

κριμαια

 

κριμαια

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa