Κοινωνία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για ενεργοποίηση πυρήνων τζιχαντιστών

Αστυνομία

Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που εκ των πραγμάτων έχει μετατραπεί – έστω και προσωρινά – σε αποθήκη ψυχών το μακελειό στις Βρυξέλλες έχει πολλές προεκτάσεις.

Ανάμεσα στους χιλιάδες ταλαιπωρημένους μετανάστες και πρόσφυγες δεν μπορεί να αποκλειστεί να έχουν παρεισφρήσει ακραία στοιχεία και ενδεχομένως οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης να συμβάλουν στη ριζοσπαστικοποίηση τους.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στον Ελεύθερο Τύπο: «Φοβόμαστε τυχόν επικίνδυνες ζυμώσεις σε κέντρα φιλοξενίας και χώρους με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο. Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο προσηλυτισμού… υποχρέωσης. Δηλαδή κάποιος εγκλωβισμένος τζιχαντιστής, παρέχοντας βοήθεια σε κάποιους μετανάστες, να τους προκαλέσει το συναίσθημα ανταπόδοσης και συμμετοχής σε πυρήνα που θα δημιουργηθεί εδώ. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η χώρα μας ήταν σημείο “transit” για τις διελεύσεις μελών του ISIS. Είχαν βρει τον δουλεμπορικό διάδρομο για το πέρασμα στρατολογημένων μελών τους, όπως διαπιστώθηκε στην περίπτωση της Γαλλίας. Τώρα μετατραπήκαμε σε “φυλακή” για εκείνους».

Ο ίδιος αξιωματικός που συμμετείχε στην εκπόνηση του σχεδίου των μέτρων ασφαλείας μετά το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών προσθέτει: «Προς το παρόν δεν υπάρχει βάσιμη πληροφορία τέτοιου κινδύνου ή ένδειξη ριζοσπαστικοποίησης ανάλογου βαθμού. Πρέπει να ενισχύσουμε το πληροφοριακό δίκτυό μας και να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών με τις ξένες διωκτικές αρχές, οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν απρόθυμες και εσωστρεφείς».

Δεν υπάρχουν πυρήνες

Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν πως αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών.

Ο προβληματισμός εντοπίζεται στην πιθανότητα έλευσης ενός ακραίου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Ελλάδα, ο οποίος, εγκλωβισμένος εδώ, θα αποφασίσει τη δημιουργία «πυρήνα» στο εσωτερικό μας στρατολογώντας πρόθυμα και θρησκευτικά φανατισμένα άτομα.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για σημεία που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατικών ενεργειών.

Ένα από αυτά είναι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο εγκαθίστανται μόνιμα ομάδα της ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργοί και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Στους χώρους του Μετρό και του ΗΣΑΠ την αστυνόμευση έχει αναλάβει η ομάδα ΔΙΑΣ, η ομάδα «Ζ» και η ΟΠΚΕ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa