Άμυνα - Διπλωματία

Συναντήσεις του Π.Καμμένου στο Ισραήλ

Πάνος Καμμένος

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Β. Νετανιάχου τους Υπουργούς Άμυνας  και Εξωτερικών και με τη στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσημης  επίσκεψης του ΥΠΕΘΑ  Π. Καμμένου στο Ισραήλ από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου, μετά από πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Ισραήλ, σχετίζεται με τη Στρατηγική ελληνο- Ισραηλινή Συνεργασία , σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα.

Είχε προγραμματιστεί επίσημη επίσκεψη του ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αθήνα, για αρχές Ιουνίου, που το πιθανότερο είναι να αναβληθεί για αργότερα. Επίσης είναι σε εκκρεμότητα μια δέσμευση της Ελλάδας, που είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση για Σύγκλιση Κοινού  Υπουργικού Συμβουλίου Ελλάδας και Ισραήλ , που επανεξετάζεται από την Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα.

Στον στρατιωτικό τομέα, οι αμυντικές συμφωνίες Ελλάδας – Ισραήλ, υλοποιούνται πολύ ικανοποιητικά,  με προγραμματισμένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, υψηλού επιχειρησιακού επιπεδου.

Η  επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, θα  είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου Κυβερνητικού στελέχους στο Ισραήλ.

Στο Ισραήλ και στη χώρα μας ,  είχαμε πρόσφατα βουλευτικές εκλογές, υπάρχουν νέα Κυβερνητικά σχήματα σε Αθήνα και Τελ- Αβιβ, και έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί και στη νέα πολιτική πραγματικότητα το επίπεδο των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, σε συνάρτηση  με τις δραματικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Χρήστος.Καπούτσης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa